Zakelijke laptops - 1 nadeel

Ik ben gek op zakelijke laptops en zakelijke randapparatuur. De docking station mogelijkheden, de hoge bouwkwaliteit en de goede garantievoorwaarden zijn voor mij dé grote voordelen van zakelijke laptops.

Op dit moment heb ik een HP Elitebook Folio 9470m zakelijke laptop in gebruik in combinatie met een HP UltraSlim docking station en een Dell Professional P2414H zakelijke monitor.

Wanneer ik behoefte heb aan een groot scherm en een normaal toetsenbord met losse muis, dan klik ik mijn zakelijke laptop in de docking station. Alles is dan automatisch aangesloten. Zodra ik weg moet klik ik de laptop los en stop ik ‘m in mijn laptoptas.

 

Zakelijke laptops – een nadeel + oplossing

Een nadeel voor particulieren is de hoge aanschafprijs van zakelijke laptops. Een zakelijke laptop met SSD harde schijf kost al snel € 1000,-. Dan zijn de overige specificaties zoals processor en geheugen nog vrij standaard.

De oplossing voor deze hoge aanschafprijs is het kopen van een, eventueel tweedehands, zakelijke laptop op bijvoorbeeld Marktplaats, Tweakers.net of uiteraard mijn eigen laptopshop.

Dezelfde zakelijke laptop met een nieuwprijs van € 1000,- wordt dan aangeboden voor ongeveer € 500,- tot € 600,- (ruwe schatting). Daar kan geen consumentenlaptop tegenop.

En dan zijn de bouwkwaliteit en de garantievoorwaarden van een tweedehands zakelijke laptop ook nog een stuk beter dan een consumentenlaptop.

 

Binnenkort: de Microsoft Surface Pro 2!

Naast mijn huidige zakelijke laptop werkplek kijk ik of een Microsoft Surface Pro 2 tablet een potentiële vervanger zou kunnen zijn, maar daarover binnenkort meer!

De Surface Pro 2 wordt uiteraard gebruikt in combinatie met een bijpassende docking station (die overigens lastig te verkrijgen is) zodat de vergelijking eerlijk is!

Passie!

Ruim 15 jaar geleden begon mijn passie voor IT, met name voor hardware en zakelijke laptops.

Ik adviseer alleen IT-apparatuur dat écht fijn werkt en ook jarenlang blijft werken.