3 laptop aanbiedingen met docking station

Een paar dagen terug kreeg ik een aanvraag van een kennis die een laptop wou kopen inclusief docking station. Dan kom je automatisch uit bij zakelijke laptops omdat alleen zakelijke laptops beschikken over een docking station aansluiting.

De beste laptop kopen is natuurlijk subjectief. Een zakelijke laptop moet je niet kopen wanneer deze gebruikt gaat worden voor het spelen van (zware) games of andere grafisch intensieve taken. Voor alle andere taken zijn zakelijke laptops zeer geschikt.

 

Goedkope zakelijke laptop kopen

Voor een prijs van 600,- een zakelijke laptop en een docking station adviseren is niet makkelijk. Dat is alleen mogelijk wanneer een tweedehands zakelijke laptop wordt gekocht welke één of twee generaties ouder is dan de nieuwste modellen, en dus ook al even is gebruikt.

Omdat docking stations voor Dell laptops goed en goedkoop te krijgen zijn ben ik gaan kijken naar Dell Latitude laptops. Het gewenste formaat was 14” aangezien de laptop wel enigszins draagbaar moest zijn.

Met het budget en het formaat in gedachten kom ik uit op de Dell Latitude E6420/E6430 laptops. Deze zakelijke laptops hebben een hoge bouwkwaliteit maar zijn ook vrij dik en zwaar.

Het voordeel van de genoemde zakelijke laptops is dat een bijpassend docking station snel is gevonden voor een zachte prijs. Qua specificaties moet je denken aan een Intel Core i5 processor, 4GB geheugen en een normale harde schijf van 250GB tot 500GB. Helaas beschikt een laptop is deze prijsklasse over het algemeen over een schermresolutie van 1366x768, de laagste resolutie verkrijgbaar.

 

 

Snelle zakelijke laptop met SSD harde schijf kopen

HP 8470 zakelijke laptop

Mijn persoonlijke voorkeur heeft een iets duurdere laptop welke uitgerust is met een SSD. Dit is voor mij eigenlijk een must bij het kopen van een laptop. Voor het iets oprekken van het budget krijg je uitzonderlijk veel terug.

Ik heb een 14” HP Elitebook 8470p zakelijk laptop aangeboden. De 8470p beschikt over een Intel Core i5 processor, 4GB DDR3 geheugen en 180GB SSD. Daarnaast beschikt deze laptop over een losse ATI HD 7570M videokaart en een schermresolutie van 1600x900. Dat is een perfecte resolutie, vind ik persoonlijk, voor een 14” laptop.

Een docking station vinden voor deze zakelijke laptop is moeilijker. Ze worden erg weinig aangeboden. De prijs ligt daarmee ook hoger dan Dell docking stations.

Voor 750,- is deze HP Elitebook 8470p zakelijke laptop met docking station een heel goed aanbod als het gaat om de prijs/kwaliteit. Het enige nadeel is dat deze laptop vrij dik en zwaar is en daarmee niet erg geschikt is om veel te vervoeren/verplaatsen.

 

 

De beste, en duurste, zakelijke laptop kopen

HP Elitebook Folio zakelijke laptop

Een zakelijke laptop die ik op dit moment zelf gebruik heeft ongeveer de specificaties van de eerder genoemde HP Elitebook 8470p laptop maar dan verpakt in een compacte en lichte behuizing. Daarmee bereiken we ook de duurste laptopaanbieding.

Wanneer een laptop veel vervoert of verplaatst wordt kom je uit bij zogenaamde ultrabooks. Dit is een term voor laptops die compact en licht zijn. Meestal beschikken deze laptops ook over componenten die ingesteld zijn op zuinigheid zodat er langer op een acculading gewerkt kan worden.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor de HP Elitebook 840 G1 om mijn aanbod mee af te ronden. De Dell Latitude E7440 had tevens een goede kandidaat geweest maar de SSD harde schijf van de HP is twee keer zo groot waardoor de keus op de HP Elitebook 840 G1 is gevallen.

De HP Elitebook 840 G1 weegt ongeveer 1.75KG en is 21mm dik. Daarmee is deze zakelijke laptop zeer draagbaar. Met een Intel Core i5 processor, 4GB DDR3 geheugen en een 256GB SSD harde schijf is deze laptop zeer goed uitgerust, ook voor de toekomst.

Ondanks dat deze laptop lichter en compacter is gemaakt dan de HP Elitebook 8470p, is de bouwkwaliteit behouden gebleven. Deze 840 G1 kan daardoor ook zeker tegen een stootje en daarnaast is het toetsenbord waterbestendig.

Passie!

Ruim 15 jaar geleden begon mijn passie voor IT, met name voor hardware en zakelijke laptops.

Ik adviseer alleen IT-apparatuur dat écht fijn werkt en ook jarenlang blijft werken.