De perfecte laptop IT-werkplek?

Zo ziet mijn IT-werkplek eruit. Voor mijn doeleinden werkt dit perfect en ik zou niet meer anders willen! Wanneer ik onderweg ben neem ik mijn zakelijke laptop, de Dell Latitude E7470, mee in een compacte laptoptas.

Bij thuiskomst klik ik de laptop in een bijbehorende docking station en werk ik verder op 2 grote 24" monitoren, een volwaardig toetsenbord en een lasermuis. Alle randapparatuur is dan automatisch aangesloten.

1. Zakelijke laptop

Mijn laptop (Dell Latitude E7470) is voorzien van een snelle 6e generatie Intel Core i5 processor, 8GB DDR4 geheugen en 256GB M2 SSD. Ik maak daarmee geen concessies als het gaat om snelheid. Veel sneller kan het namelijk niet!

Op deze Latitude zit Windows 10 Professional geïnstalleerd. Het opstarten/afsluiten van de laptop gaat in enkele seconden. Dit wordt met name mogelijk gemaakt door de snelle 256GB M2 SSD.

2. Docking station

Het aansluiten van alle apparatuur op de laptop wordt mogelijk gemaakt door een docking station. Dit apparaat zit tussen je laptop en alle andere apparatuur zoals je muis, toetsenbord, monitor(en), externe harde schijf, usb-stick, printer, scanner, etc.

Zonder docking station zou je alle apparaten los op je laptop moeten aansluiten, en weer moeten ontkoppelen wanneer je de laptop mee wilt nemen. Een laptop in een docking station ontkoppel je met een druk op de knop en je kunt weg. Ideaal!

Ik gebruik een Dell E-Port docking station om mijn Dell Latitude E7470 zakelijke laptop te koppelen aan onder andere twee 24” Dell Professional P2414H monitoren, een Logitech toetsenbord en muis, en een Logitech Z2300 speakerset. 

3. Randapparatuur

Ik heb de beschikking over twee grote 24” Dell Professional P2414H (1920x1080) monitoren waar ik veel programma’s en internetpagina’s tegelijkertijd op kwijt kan. Zodoende heb ik alles in één oogopslag binnen bereik.

In de praktijk gebruik ik één van de monitoren actiever dan de andere. De linker monitor wordt gebruikt voor het schrijven van artikelen, het aanpassen van de website, internet etc. De rechter monitor laat mijn e-mail en bijvoorbeeld beurskoersen zien.

Verder gebruik ik een toetsenbord en muis setje van Logitech, een Z2300 geluidssetje van Logitech en een HP all-in-one printer.

Geïnteresseerd?

Neem dan een kijkje in mijn laptopshop en stel een werkplek samen. Bepaalde eisen of wensen? Neem dan contact op en ik help je graag verder!

Laptopshop

Passie!

Ruim 15 jaar geleden begon mijn passie voor IT, met name voor hardware en zakelijke laptops.

Ik adviseer alleen IT-apparatuur dat écht fijn werkt en ook jarenlang blijft werken.