Tweedehands laptop verkopen - hoe doe je dat?

Artikelindex

Wanneer je je tweedehands laptop wilt verkopen dan kun je daar met een paar tips meer geld voor krijgen dan wat je misschien had verwacht. Ook kun je met de juiste advertentie een snellere verkoop realiseren! 

Een nieuwe laptop kopen wordt dan des te goedkoper door de hogere opbrengst van je tweedehands laptop!

Een koper zal meer vertrouwen hebben, en dus meer bieden, wanneer je de tips in deze blog toepast.

 

Voor een potentiële koper is een tweedehands laptop kopen risicovoller dan een nieuwe laptop kopen. Dus hoe meer vertrouwen je als verkoper uitstraalt, des te sneller zal een koper aantreden om je laptop over te nemen en des te meer geld zal hij/zij willen betalen voor je gebruikte laptop!

 

1. Foto’s maken van je tweedehands laptop

Het is altijd veel leuker om foto’s of plaatjes te bekijken bij advertenties. Plaatjes van internet zijn al een stuk beter dan helemaal geen plaatjes, maar echte foto’s van je tweedehands laptop, dat verkoopt absoluut het beste!

Wat nóg beter werkt: plaats een briefje bij je tweedehands laptop met je naam erop. Dit fotografeer je met de laptop. Dan weet de koper zeker dat je de laptop in bezit hebt. Dat is de eerste stap tegen oplichting voor een potentiële koper.

Vergeet niet je tweedehands laptop eerst schoon te maken voordat je foto's maakt.

 

Voordelen van foto’s bij  je laptop advertentie

1. Zoals vermeldt geven foto's aan dat je de laptop daadwerkelijk in bezit hebt. Een briefje erbij met je naam erop is het beste om je gebruikte laptop te verkopen.

2. Gebruikerssporen zijn subjectief en kunnen tegenvallen voor de koper als die alleen af moet gaan op jouw tekst. De koper kan op de foto’s zien of de laptop in de staat verkeert zoals jij hebt beschreven.

3. Een kale tweedehands laptop advertentie met alleen tekst brengt minder geld op en zorgt er alleen maar voor dat de verkoop langer duurt. In een dergelijke advertentie is geen moeite gestoken 

 

Wat voor foto’s plaatsen

Meestal plaats ik rond de 3 tot 5 foto’s wanneer ik een laptop te koop aanbiedt. Dit geeft de koper een goede indruk van de staat van de laptop en wat er bij de tweedehands laptop geleverd wordt.

 

1e fototweedehands laptop verkopen

Mijn eerste foto is altijd een foto van de laptop in geopende houding. Het liefst op de grond of op een tafel, zonder andere niet relevante zaken.

 

 

 

 

2e fototweedehands laptop verkopen toetsenbord

De tweede foto maak ik van het toetsenbord van de laptop. Zo kunnen mensen zien of het toetsenbord sporen toont van slijtage en dus hoe intensief de laptop gebruikt is.

 

 

3e fototweedehands laptop verkopen bovenkant

De derde foto is van de laptop in gesloten toestand. Eventueel met de lader erbij of andere toebehoren die je erbij wilt verkopen.

Tip: je kunt voor de volledigheid ervoor kiezen om nog foto’s te maken van de zijkanten en de onderkant, maar dit laat ik meestal achterwege.

 

4e foto

Als laatste plaats ik vaak een foto met het hele pakket bij elkaar, dus laptop, doos, factuur, laptoptas, toebehoren etc. Alles wat erbij hoort en wat je nog hebt. Dan weet de verkoper precies wat hij/zij naast de laptop kan verwachten.

 

Lees op de volgende pagina: wat je in de advertentie moet zetten om je tweedehands laptop succesvol te verkopen!

Passie!

Ruim 15 jaar geleden begon mijn passie voor IT, met name voor hardware en zakelijke laptops.

Ik adviseer alleen IT-apparatuur dat écht fijn werkt en ook jarenlang blijft werken.