Laptop advies bij het kopen van de beste laptop – deel 2

Artikelindex

In het vorige deel kwamen de belangrijkste onderdelen van een laptop aan bod namelijk de processor, het geheugen en de hardeschijf.

Bij het laptop kopen moet je niet alleen kijken naar de specificaties van de laptop.

De beste laptop kan uitstekende specificaties hebben, maar als de bouwkwaliteit niet volstaat, dan gaat de laptop alsnog niet heel lang mee.

 

Daarom is het belangrijk om niet alleen te kijken naar de goedkoopste laptop met de beste specificaties. Bij een goedkope laptop worden andere aspecten, die minder voor de hand liggen, slechter door de fabrikant uitgevoerd. 

 

1. De bouwkwaliteit van de beste laptop

Aangezien de onderdelen in een laptop de laatste 5 jaar veel sneller zijn geworden, worden ze vaak niet meer volledig benut. Dus als je puur kijkt naar de specificaties van veel laptops, kunnen ze heel lang mee.

Helaas gaan veel laptops, ondanks de juiste specificaties, niet lang mee. Dit komt door de lage bouwkwaliteit van veel laptops. 

 

Bekende problemen van goedkope laptops

Door een laptop intensief te gebruiken kan het volgende opkomen na een bepaalde tijd:

1. De laptop wordt intern te warm omdat de koeling onvoldoende is. Dit veroorzaakt vreemde klachten zoals het spontaan uitvallen van de laptop.

2. Het scharnier van het scherm is slap of begeeft het.

3. De toetsen van het toetsenbord laten los.

4. Het touchpad en de toetsen eromheen werken na verloop van tijd niet meer goed.

 

Tips voor het kopen van de beste laptop

Om het bovenstaande zoveel mogelijk te beperken, kun je letten op het volgende bij het kopen van een laptop:

1. Dat de laptop een stevige behuizing heeft. Wanneer je de laptop optilt met 1 hand, dan zou een goede laptop niet mogen buigen of kraken, waar je de laptop ook maar beet pakt.

2. Verder is het belangrijk dat een laptop een stevig scharnier heeft. Een laptop doe je vaak open en klap je vervolgens dicht. Het scharnier moet hier tegen kunnen. Bij veel laptops merk je dat er speling op komt na een aantal jaren. Bij het kopen van een laptop kun je hierop letter door bij een winkel na te gaan welke laptops een stevig scharnier hebben.

3. Als de laptop openstaat en je pakt de hoeken van het scherm vast, dan mag daar niet teveel speling op zitten, als je de ene hoek naar voren duwt en de andere hoek naar achteren. Speling op het scherm geeft een redelijke indicatie van de algemene laptop bouwkwaliteit.

 

Lees op de volgende pagina: de garantie van je nieuwe laptop!

Passie!

Ruim 15 jaar geleden begon mijn passie voor IT, met name voor hardware en zakelijke laptops.

Ik adviseer alleen IT-apparatuur dat écht fijn werkt en ook jarenlang blijft werken.