Microsoft Surface Laptop review

Sinds kort ben ik in het bezit van een Microsoft Surface Laptop en deze bevalt mij erg goed, in combinatie met de Surface Dock en een grote 34" Dell monitor. Er zijn uitgebreidere reviews online te vinden, maar ik bespreek kort mijn ervaringen in de praktijk.

In tegenstelling tot de Surface Book en de Surface Pro, kan het toetsenbord van de Surface Laptop niet ontkoppeld worden, om zodoende op de tablet verder te werken. Daarnaast wordt de Surface Laptop standaard geleverd met Windows 10 S, niet met Professional.

Lees meer...

Een bekende vroeg mij laatst hoe je met een gerust hart een tweedehands laptop kunt verkopen, zonder bang te hoeven zijn dat je privé gegevens door een nieuwe eigenaar ingekeken kunnen worden.

Hij had mijn artikel gelezen over hoe je het beste een tweedehands laptop kunt verkopen, maar miste daarbij uitleg over het schoon opleveren van de laptop voordat deze overhandigd wordt aan de nieuwe eigenaar.

Dus bij deze, een korte uitleg met plaatjes!

Lees meer...

Ondertussen heeft mijn website een nieuw jasje gekregen. Ik hoop dat DeLaptopAdviseur hiermee weer wat frisser en overzichtelijker is geworden in vergelijking met de oude website.

Mocht je op- en aanmerkingen hebben, dan hoor ik dat graag! 

Lees meer...
De beste zakelijke laptop werkplek met docking station

Zo ziet mijn IT-werkplek eruit. Voor mijn doeleinden werkt dit perfect en ik zou niet meer anders willen! Wanneer ik onderweg ben neem ik mijn zakelijke laptop, de Dell Latitude E7470, mee in een compacte laptoptas.

Bij thuiskomst klik ik de laptop in een bijbehorende docking station en werk ik verder op 2 grote 24" monitoren, een volwaardig toetsenbord en een lasermuis. Alle randapparatuur is dan automatisch aangesloten.

Lees meer...

De Intel NUC is een uiterst compacte desktop met de hardware van een moderne ultrabook. Intel is een paar jaar geleden begonnen met dit concept waarbij NUC staat voor “Next Unit of Computing”.

Het apparaatje is ongeveer even groot als een CD-hoesje, namelijk 11,5 cm bij 11,1 cm. Door dit compacte formaat is de NUC veelzijdig inzetbaar. De NUC kan bijvoorbeeld achter een monitor gemonteerd worden.

Lees meer...
Windows 10 in de praktijk

Ik heb twee weken geleden gebruik gemaakt van de gratis upgrade naar Windows 10 Professional. 29 juni is Microsoft gestart met het gefaseerd aanbieden/uitrollen van Windows 10.

In deze blog schrijf ik over mijn praktijkervaring met het nieuwste besturingssysteem van Microsoft. Ik bespreek 4 verbeteringen die ik ten opzichte van Windows 8.1 ben tegengekomen.

Lees meer...

Passie!

Ruim 15 jaar geleden begon mijn passie voor IT, met name voor hardware en zakelijke laptops.

Ik adviseer alleen IT-apparatuur dat écht fijn werkt en ook jarenlang blijft werken.