HP UltraSlim docking station review

Sinds kort heeft HP een nieuw type docking station, namelijk de UltraSlim. Deze ziet er een stuk beter uit dan de oude, wat lompere docking stations van HP.

De UltraSlim wordt gedeeltelijk geplaatst onder de laptop en steekt alleen de rechterzijkant een beetje uit. Hierdoor neemt de UltraSlim weinig ruimte in.

In deze review wordt de HP UltraSlim verder besproken!

 

Aansluitingen

1x DisplayPort

1x VGA

4x USB 3.0

1x LAN

Audio ingang

Audio uitgang

 

Compatibiliteit

Deze HP UltraSlim is geschikt voor alle zakelijke ultrabook laptops van HP. Dit betekent dat de oude (niet ultrabook) laptops niet werken met deze docking station omdat de connector op een andere locatie zit.

Bijzonderheden

Een nadeel van deze docking station is het hebben van maar één digitale uitgang, de DisplayPort. Hierdoor kun je niet twee monitoren digitaal aansluiten. Wel één digitaal en één analoog.

Aangezien digitaal altijd een betere beeldkwaliteit levert streef ik ernaar om monitoren altijd digitaal aan te sluiten via HDMI, DVI of DisplayPort.

Gelukkig is er een HP UltraSlim versie met twee DisplayPort aansluitingen. De door mij geteste versie heeft er helaas maar één. De versie met één DisplayPort is de B9C87AA. De versie met twee DisplayPort aansluitingen is de D9Y32AA.

 

Conclusie

De HP UltraSlim is een slanke, compacte en goed uitziende docking station van HP. Hij misstaat totaal niet op je werkplek.

Een nadeel van dit specifieke model is de aanwezigheid van maar één DisplayPort aansluiting. Gelukkig is er ook een model met twee DisplayPort aansluitingen.

Mijn advies, neem absoluut de versie met twee DisplayPort aansluitingen als je van plan bent meer dan één monitor aan te sluiten op de docking station.

 

Deze of een vergelijkbare docking station kopen in de laptopshop?

Passie!

Ruim 15 jaar geleden begon mijn passie voor IT, met name voor hardware en zakelijke laptops.

Ik adviseer alleen IT-apparatuur dat écht fijn werkt en ook jarenlang blijft werken.