Dell Professional P2414H review | 24” Full HD LED monitor, met IPS paneel

Een tijdje terug heb ik de voorganger van deze nieuwe Dell P2414H besproken, de Dell Professional P2412H. Deze kwam goed uit de test maar miste een goed paneel voor de weergave van kleuren.

Eén van de verbeterpunten ten opzichte van het oude model is dat de Dell Professional P2414H nu beschikt over een IPS paneel. 

In deze review ga ik kijken wat de P2414H, naast een beter paneel, nog meer toevoegt!

 

Beeld

De Dell Professional P2414H heeft een schermdiagonaal van 23,8”, oftewel bijna 61cm, met een resolutie van 1920x1080 pixels. Ook wel Full HD genoemd.

Er is in deze Dell een IPS paneel geplaatst. Een IPS paneel levert een betere beeldkwaliteit op dan een TN paneel. Hierdoor ligt de kleurechtheid van de monitor op een hoog niveau.

Door de Full HD resolutie en het grote formaat is het heel fijn werken op de P2414H. Je kunt makkelijk twee documenten, twee internetpagina’s of twee programma’s naast elkaar zetten.

Mocht je desondanks ruimte tekort komen dan kun je altijd een tweede monitor ernaast plaatsen. Doordat dit model in vergelijking tot de voorganger nóg dunnere randen heeft rondom, vormt dit geen enkele belemmering!

 

Aansluitingen

Bijna alle aansluitingen zijn aanwezig op de P2414H. De monitor beschikt over een DisplayPort, DVI en VGA aansluiting. Een DisplayPort aansluiting wordt met name gebruikt in zakelijke omgevingen.

Wat mist is een HDMI aansluiting. Deze is makkelijk te creëeren door het gebruik van een verloop kabel (of plugje) van HDMI naar DVI of van HDMI naar DisplayPort.

Naast de aansluitingen voor het beeld zit er een USB hub op de Dell Professional P2414H. Dit betekent dat er 3 USB 2.0 apparaten op de monitor aangesloten kunnen worden.

De locatie van de USB poorten is wel een beetje ongelukkig gekozen door Dell, namelijk op de achterkant bij de video aansluitingen. Aan de zijkant, zoals bij monitoren gewoonlijk is, was een stuk gebruiksvriendelijker geweest.

 

Zuinig

Tegenwoordig worden zo goed als alle monitoren uitgerust met LED technologie. Zo ook de Dell Professional P2414H. Hierdoor is de monitor erg zuinig. Deze 24” Dell monitor verbruikt maar 28Watt.

 

Ergonomisch

Net als zijn voorganger is ook de P2414H op alle mogelijke manier te verstellen. Hij is in hoogte verstelbaar, het scherm kan gedraaid worden en ook kantelen is mogelijk. Erg handig!

 

Specificaties

Schermformaat | 23,8” / 60,7cm

Schermresolutie | 1920x1080

Paneel | IPS

Aansluitingen | DVI, VGA en 3x USB 2.0

Hoogte verstelbaar | Ja

Pivot | Ja

Kantelbaar | Ja

 

Bijzonderheden

Er zit 3 jaar garantie op deze Dell P2414H monitor. Bij een defect wordt de monitor binnen een werkdag omgewisseld door Dell.

Deze lange garantieduur, maar ook de snelheid waarmee Dell een defect afhandelt, is erg fijn wanneer je niet toevallig nog een monitor op voorraad hebt.

De Dell P2414H heeft daarnaast een mooie chique uitstraling door de dunne randen en de mooie zilveren voet. Ook is de monitor vrij plat en licht.

Als laatste is de aanwezigheid van 3 USB 2.0 aansluitingen het vermelden waard. Op deze manier kun je bijvoorbeeld een toetsenbord, muis en externe harde schijf op de monitor aansluiten.

 

Conclusie

De Dell Professional P2414H is geschikt voor alle taken door de hoge Full HD resolutie, het IPS paneel en de verstelbare voet.

Daarnaast springt de Dell erg zuinig om met energie en heeft hij een mooie chique uitstraling. Deze Dell 24” monitor is absoluut een aanrader.

 

Deze of een vergelijkbare monitor kopen in de laptopshop?

Passie!

Ruim 15 jaar geleden begon mijn passie voor IT, met name voor hardware en zakelijke laptops.

Ik adviseer alleen IT-apparatuur dat écht fijn werkt en ook jarenlang blijft werken.