Dell E-Port Plus PR02X docking station review

Met behulp van een docking station heb ik een werkplek gecreëerd waarbij mijn laptop is aangesloten op twee grote 27” monitoren met een resolutie van 2560x1440 / stuk.

Dit werkt echt heerlijk omdat ik enorm veel ruimte tot mijn beschikking heb waardoor ik meerdere programma’s en documenten naast elkaar kan plaatsen.

In deze korte review wordt de Dell E-Port Plus PR02X beschreven. De meeste uitgebreide docking station voor zakelijke laptops van Dell, welke ik zelf ook gebruik.

 

Docking station

Bijna alle zakelijke laptops hebben een docking station aansluiting. Hierop kun je al je externe apparatuur aansluiten zoals monitoren, toetsenbord, muis, printer etc.

Wanneer je de laptop mee wilt nemen klik je ‘m heel simpel los van de docking station. Alle kabels blijven in de docking station zitten. Je hoeft dus niet alle kabels los te halen van je laptop wanneer je vertrekt.

Een tweede voordeel is dat een docking station een veelvoud van de aantal poorten heeft waar een laptop normaal over beschikt.

 

Aansluitingen

2x DVI

2x DisplayPort

1x VGA

1x eSata

5x USB2.0

1x LAN

Audio ingang

Audio uitgang

2x PS/2

Seriële poort

Parallelle poort

 

Compatibiliteit

De Dell docking station is geschikt voor zo goed als alle EXX0 modellen van Dell, evenals de Dell Precision MXX0 modellen. De complete lijst kun je vinden in de laptopshop.

 

Bijzonderheden

Het bijzondere aan de Dell E-Port Plus PR02X is dat hij beschikt over 2 DisplayPort aansluiten en 2 DVI aansluitingen.

Op de DisplayPort aansluitingen kun je twee 27” of 30” schermen aansluiten met een enorme resolutie van 2560x1440 of 2560x1600 per stuk!

Het maakt daarbij niet uit welke videokaart er in de Dell laptop zit. Zelfs met de standaard Intel HD Graphics 4000 geïntegreerde videokaart is het mogelijk om twee 30” monitoren aan te sluiten.

 

Conclusie

Een docking station kan enorm fijn zijn wanneer je de laptop wilt gebruiken als desktop vervanger. Je klikt de laptop in de docking station en alle externe apparatuur is meteen aangesloten.

De Dell PR02X is erg uitgebreid door de hoeveelheid aansluitingen. Vooral de DVI en DisplayPort poorten zijn erg handig bij het aansluiten van meerdere monitoren. 

 

Deze of een vergelijkbare docking station kopen in de laptopshop?

Passie!

Ruim 15 jaar geleden begon mijn passie voor IT, met name voor hardware en zakelijke laptops.

Ik adviseer alleen IT-apparatuur dat écht fijn werkt en ook jarenlang blijft werken.