Dell Professional P2412H review | 24" Full HD LED monitor

Zakelijke laptops worden vaak gebruikt in combinatie met een docking station. Het is heel makkelijk om een monitor, of zelfs meerdere, hierop aan te sluiten.

Wanneer je op je werk en thuis een docking station met monitor hebt staan heb je het gemak van een groot scherm met veel meer ruimte om op te werken.

De Dell Professional P2412H wordt in deze review nader toegelicht. De P2412H is een 24” LED zakelijke monitor met Full HD resolutie.

 

Beeld

Het schermformaat van de Dell Professional P2412H is 24”. Dat resulteert in een schermdiagonaal van 61cm. Dit is een heel fijn formaat om op te werken.

De resolutie is, zoals gebruikelijk bij dit formaat, 1920x1080. Ook wel Full HD genoemd. Hierdoor is het scherm best scherp te noemen.

Er zit een TN paneel in deze monitor. Dat maakt de Dell P2412H minder geschikt voor mensen die veel met grafische zaken bezig zijn waar kleuren heel belangrijk zijn.

Hierbij moet gezegd worden dat voor een TN paneel de Dell Professional P2412H een goede beeldkwaliteit biedt. Vooral voor zakelijke toepassingen is het een van de betere monitoren.

Mocht je twee of meerdere schermen naast elkaar plaatsen, dan is de Dell door erg geschikt voor. Dit komt door de dunne randen om het paneel. Hierdoor zit er weinig ‘”rand” tussen twee of meer schermen.

 

Aansluitingen

De Dell Professional P2412H heeft een DVI aansluiting en een VGA aansluiting. Hierdoor kan zo goed als elke computer of laptop aangesloten worden.

Mocht een apparaat alleen een DisplayPort of een HDMI aansluiting hebben dan kunnen deze apparaten toch aangesloten worden middels een simpel verloopplugje.

Het beste is om een computer of laptop op de digitale DVI poort aan te sluiten. Dit geeft altijd een beter beeld dan via de analoge VGA aansluiting.

Naast de DVI en VGA aansluitingen heeft de Dell Professional P2412H de beschikking over twee USB 2.0 poorten. Hierop kun je USB-stick, externe harde schijven, telefoons en dergelijke aansluiten.

Deze geïntegreerde USB aansluiten zijn handig omdat een vaste computer vaak onder het bureau staat.

 

Zuinig

Er wordt gebruik gemaakt van LED technologie. Dit maakt de monitor erg zuinig. Ideaal wanneer er binnen een bedrijf of organisatie honderden monitoren staan.

Dit kan op jaarbasis flink wat energie, en daarmee geld, besparen.

 

Ergonomisch

Het is mogelijk om de P2412H op alle mogelijke manieren te verstellen. De monitor kan in hoogte versteld worden, hij kan 90 graden gedraaid worden en hij kan gekanteld worden.

Hierdoor is de Dell voor elk persoon goed in te stellen en zijn er bijvoorbeeld geen boeken onder de monitor nodig om de juiste hoogte te genereren.

 

Specificaties

Schermformaat | 24” / 61cm

Schermresolutie | 1920x1080

Paneel | TN

Aansluitingen | DVI, VGA en 2x USB 2.0

Hoogte verstelbaar | Ja

Pivot | Ja

Kantelbaar | Ja

 

Bijzonderheden

Er zit 3 jaar garantie op deze Dell 24” monitor. Wanneer er een defect optreedt wordt de monitor binnen een werkdag gewisseld met een andere.

Deze uitgebreide garantie is erg handig in een zakelijke omgeving waar het belangrijk is dat er altijd doorgewerkt kan worden.

 

Conclusie

De Dell Professional P2412H heeft veel te bieden. Hij is zuinig door LED technologie en ergonomisch door de verstelbare voet. Door het grote beeldformaat van 24” is het fijn werken op deze monitor.

Doordat er gebruik gemaakt wordt van een Full HD resolutie is het scherm erg scherp. Er is genoeg ruimte om zonder problemen twee programma’s of twee internetpagina’s naast elkaar te draaien.

 

Deze of een vergelijkbare monitor kopen in de laptopshop?

Passie!

Ruim 15 jaar geleden begon mijn passie voor IT, met name voor hardware en zakelijke laptops.

Ik adviseer alleen IT-apparatuur dat écht fijn werkt en ook jarenlang blijft werken.