HP Elitebook 8470p review | zakelijke Windows 8 laptop voor een scherpe prijs

De 8470p lijkt sprekend op zijn voorganger, de Elitebook 8460p. Beide modellen verkoop ik regelmatig. Klanten zijn erg te spreken over de hoge bouwkwaliteit van de Elitebooks.  

Alles wat je nodig hebt voor een lang gebruik zit erin zoals een snelle Core i5 processor, 4GB geheugen en grote 500GB hardeschijf.

De 14” HP Elitebook 8470p komt in deze review aan bod.

Omdat er geen extra luxe in zit zoals een snelle SSD schijf of een WWAN module is deze 8470p erg betaalbaar. 3 jaar garantie en een docking station aansluiting zijn beide aanwezig.

 

Bouwkwaliteit

De gebruikte materialen voor deze HP Elitebook 8470p zijn, net als bij de Dell Latitude E6330, magnesium en aluminium.

Hierdoor heeft de laptop, mede door de gebruikte kleuren, een zeer professionele uitstraling en is de laptop zeer stevig.  Nergens geeft de laptop mee.  

Het scherm van de 8470p is vrij dik en heeft stevige scharnieren. Wanneer het scherm bij de hoeken wordt beetgepakt waarbij de hoeken elk in een andere richting worden gedrukt, geeft het display zo goed als niet mee.

HP laptops zijn het makkelijkst te upgraden doordat de onderkant met een heel simpel mechanische verwijderd kan worden.

De harde schijf verwijderen, ander geheugen plaatsen of een WWAN module erin zetten is allemaal mogelijk. Dit duurt een paar minuten, maximaal.

Cijfer: 9.5/10

 

Gewicht en formaat

Een beetje lomp kan deze 8470p wel genoemd worden. De laptop is redelijk zwaar maar vooral vrij dik. Met een gewicht van 2.07KG en een dikte van 34mm is de laptop niet echt draagbaar te noemen.

De HP Elitebook 8470p is vooral geschikt om op een vaste plek te gebruiken. Of in situaties waarbij de bouwkwaliteit zich kan bewijzen.

Bijvoorbeeld in een koffer door de reizende zakenman, in de bouw waarbij de laptop op locatie of wanneer de laptop veel gebruikt wordt door kinderen.

Cijfer: 6.5/10

 

Aansluitingen

Een docking station aansluiting mist niet bij deze 8470p. Hierdoor kun je veel apparaten aansluiten op de docking station en toch de laptop snel losklikken en meenemen.

2 USB 2.0 en 2 USB 3.0 aansluitingen zijn aanwezig om voldoende externe USB apparaten op een snelle manier aan te sluiten op de Elitebook 8470p.

Om externe video apparaten zoals monitoren of beamers aan te sluiten zijn een DisplayPort en VGA uitgang aanwezig.

Op een DisplayPort kunnen de meest uitgebreide monitoren met de hoogste resoluties aangesloten worden. HDMI is gelimiteerd tot een resolutie van 1920x1200.

De laptop heeft ook een eSATA aansluiting om snelle externe harde schijven op aan te sluiten. Omdat weinig laptops eSATA hebben, zijn er niet veel mensen die een eSATA externe harde schijf gebruiken.

Cijfer: 9/10

 

Prestaties

Zoals in de introductie vermeldt heeft deze versie van de Elitebook 8470p geen SSD harde schijf. Voor mij persoonlijk is een SSD een must maar ik heb hogere eisen dan de standaard gebruiker.

Gelukkig zit er wel een 7200rpm harde schijf in de laptop zodat hij toch relatief snel aanvoelt.

De overige specificaties zijn dik in orde met een Core i5 processor die op 2.8GHz draait, en zelfs een turbo functie heeft op 3.6GHz, en 4GB DDR3 geheugen.

De Elitebook is niet erg geschikt voor spellen, zoals bijna alle zakelijke laptops. Er zit een standaard geïntegreerde Intel HD 4000 Graphics videokaart in.

Het voordeel van deze videokaart is het lage verbruik en hij kan alles aan behalve games. Dus films afspelen is geen probleem.

Cijfer: 7/10

 

Accu duur

De HP Elitebook 8470p wordt standaard geleverd met een 6 cells batterij. Daar kan ongeveer 4 tot 5 uur op gewerkt worden zonder dat de laptop aangesloten moet worden op de lader.

Het hangt wel van het gebruik af hoe lang de laptop mee gaat. Bij Office (Word, Excel, Powerpoint) en internet gebruik, met de schermhelderheid op een lage stand, kan de laptop ook langer gebruikt worden dan 5 uur.

Cijfer:  8/10

 

Specificaties

Schermformaat | 14”

Schermresolutie| 1366x768

Processor | Intel Core i5 3360M

Geheugen | 4GB DDR3 1600MHz

Harde schijf | 500GB 7200rpm harde schijf

Videokaart | Intel HD Graphics 4000

Connectiviteit | LAN, WLAN en Bluetooth

Batterij | 6 cells

DVD-brander | Ja

Besturingssysteem | Windows 7 Professional 64bit

Cijfer: 7/10

 

Bijzonderheden

Het bijzondere aan deze Elitebook 8470p is de hoge prijs kwaliteit verhouding. Door de zeer hoge bouwkwaliteit kan de laptop erg lang gebruikt worden.

6 jaar moet makkelijk haalbaar zijn, al dan niet met een upgrade van de harde schijf naar een SSD.

Dit maakt de laptop tot een zeer goede investering. Je kunt hem gerust 3 jaar zakelijk gebruiken waarna je de Elitebook doorschuift naar je kinderen.

Dit is trouwens niet alleen mogelijk bij dit model maar bij heel veel zakelijke modellen van Dell, HP en Lenovo.

Mocht er tijdens de eerste 3 jaar een defect optreden dan wordt dit gedekt door de garantie. Er zit namelijk 3 jaar garantie op de laptop waarbij een monteur de volgende dag langskomt.

Verder mist een docking station niet in deze laptop. Hierdoor kunnen veel externe apparaten aangesloten worden zonder dat deze direct aan de laptop verbonden zijn.

Deze laptop beschikt nog over een DVD-brander waardoor CD’s en DVD’s afgespeeld en gebrand kunnen worden. Ook een vingerafdruk scanner is aanwezig.

Als laatste kan vermeld worden dat Elitebooks in het algemeen een bijzonder fijn en ook groot touchpad hebben.

Het is moeilijk te omschrijven wat er precies beter aan is, in vergelijking met andere laptops, maar ze hebben bij mij sterk de voorkeur boven vele andere modellen.

 

Conclusie

Het gewicht en vooral de dikte van de HP Elitebook 8470p is aan de hoge kant. Het is een erg goede koop wanneer de laptop veel op dezelfde plek gebruikt wordt of in situaties waar hij een stootje kan krijgen.

De specificaties zijn meer dan voldoende voor de komende jaren. Mocht de 8470p toch langzaam aanvoelen dan is deze uiterst makkelijk te upgraden met een SSD harde schijf.

Ook deze zakelijke laptop heeft 3 jaar garantie en een docking station aansluiting. Hierdoor kan er zonder zorgen vele jaren gewerkt worden op de Elitebook. Alle apparatuur kan op de docking station aangesloten worden in plaats van direct op de laptop.

Een 6 cells accu zorgt voor een lange werktijd van rond de 4/5 uur zonder dat een lader nodig is.

 

Gemiddeld cijfer: 7,8

 

Deze of een vergelijkbare laptop kopen in de laptopshop?

Passie!

Ruim 15 jaar geleden begon mijn passie voor IT, met name voor hardware en zakelijke laptops.

Ik adviseer alleen IT-apparatuur dat écht fijn werkt en ook jarenlang blijft werken.