Dell Vostro 3360 review | compact en licht met een lange accu duur

Behalve het beoordelen van een laptop op de specificaties wist ik niet veel van laptops toen ik voor mijn ouders hun eerste laptop kocht.

Al snel werd duidelijk dat het apparaat een slechte bouwkwaliteit had, veel lawaai maakte bij zwaarder gebruik en niet lang op de accu kon werken. Dit nooit weer!

In deze review bewijst de 13,3" Dell Vostro 3360 hoe het wel kan.

Een goedkope laptop die lang mee gaat is de Dell Vostro 3360. Deze laptop is grotendeels gericht op de zakelijke markt en daarmee gemaakt om intensief gebruikt te worden.

 

Bouwkwaliteit

De Vostro is erg stevig gemaakt. Bij het optillen van de laptop is er geen speling op de behuizing merkbaar en ook kraakt de Vostro niet.

Wanneer het scherm in de bovenhoeken in verschillende richtingen wordt geduwd met beide handen geeft dit een solide indruk. Dit geldt ook voor de scharnieren die vrij stroef zijn, op een positieve manier.

De gebruikte materialen voelen luxe aan. Dit komt door het gebruik van aluminium en een rubberen laag rond het toetsenbord die fijn beet pakt.

Cijfer: 8/10

 

Gewicht en formaat

1.67KG zwaar en maximaal 22mm dik is de Dell Vostro 3360. Hij mag officieel geen ultrabook genoemd worden omdat hij net iets te dik schijnt te zijn.

Desondanks is het een handzaam formaat en een laag gewicht om de laptop makkelijk mee te nemen.

Cijfer: 8/10

 

Aansluitingen

De Dell Vostro 3360 heeft onder andere 3 USB 3.0 aansluitingen, een HDMI uitgang en een VGA uitgang.

Via USB 3.0 kun je op bijna de snelste manier bestanden op USB sticks en externe harde schijven kopiëren. Met een eSATA aansluiting zou het nog sneller kunnen, maar USB 3.0 wordt veel meer gebruikt.

Een HDMI uitgang is ideaal om de laptop aan te sluiten op monitoren, TV’s en beamers. De VGA aansluiting kan gebruikt worden voor oudere monitoren en beamers die nog geen HDMI aansluiting hebben.

Cijfer: 7.5

 

Prestaties

De Intel Core i5 processor in de Dell Vostro is snel genoeg voor de meest uiteenlopende taken zoals internet, office en films kijken. Dit kan ook allemaal tegelijkertijd uitgevoerd worden, zonder problemen.

Ook is de Core i5 snel genoeg voor de lange termijn. Het is de op 1 na snelste processor reeks van Intel.

Met 8GB geheugen is de laptop meer dan voldoende uitgerust om veel taken tegelijkertijd uit te voeren. 4GB is gebruik en voldoende voor 90% van de mensen. Met 8GB ben je voorbereid om de komende jaren.

Dit geldt tevens voor de harde schijf. Deze heeft 500GB aan opslagruimte waardoor er veel foto’s, films en documenten opgeslagen kunnen worden.

Het betreft wel een normale harde schijf en niet een snelle SSD. Laptops met een SSD harde schijf hebben een veel hogere aanschafprijs.

De videokaart van de Dell Vostro 3360 is de standaard in de processor geïntegreerde Intel HD Graphics 4000. Deze is geschikt voor alles behalve zware spellen en videobewerking. De zwaarste films speelt deze videokaart zonder problemen af.

Doordat de laptop gebruik maakt van de geïntegreerde videokaart is hij des te zuiniger waardoor er langer op de accu gewerkt kan worden.

Cijfer: 7/10

 

Accu duur

Mijn ervaring is dat er ongeveer 5 uur op de accu gewerkt kan worden met de Dell Vostro 3360. De accu duur is erg afhandelijk van het gebruikt.

De 5 uur is tot stand gekomen door te werken op internet en Office met zo nu en dan een stukje film of een aflevering van een serie.

Cijfer: 8/10

 

Specificaties

Schermformaat | 13,3”

Schermresolutie | 1366x768

Processor | Intel Core i5 3337U

Geheugen | 8GB DDR3 1600MHz

Harde schijf | 500GB 5400rpm

Videokaart | Intel HD Graphics 4000

Connectiviteit | LAN, WLAN en Bluetooth

Besturingssysteem | Windows 8 Professional 64bit

Cijfer: 7.5/10

 

Bijzonderheden

Er is geen dvd-lezer/brander aanwezig in de Dell Vostro. De laatste jaren heb ik persoonlijk geen dvd-drive nodig gehad omdat tegenwoordig veel in de cloud staat, op internet te vinden is of met een USB stick te kopiëren is.

Mocht je wel gebruik maken van cd’s en dvd’s, dan is de Dell Vostro niet een geschikte kandidaat. De afwezigheid van een dvd-lezer/brander zorgt wel voor een lichtere laptop.

Voor extra beveiliging is een vingerafdruk scanner aanwezig op de laptop. Hiermee kun je inloggen op de laptop doormiddel van het scannen van je vingerafdruk in plaats van het ingeven van een wachtwoord.

 

Conclusie

De Dell Vostro 3360 is een lichte en compacte laptop die ideaal is om mee te nemen. Verder is de laptop erg stevig en daardoor geschikt voor intensief gebruik.

Door de lange accu duur kan er rond de 5 uur gewerkt worden op de laptop. Met de Core i5 processor, 8GB geheugen en 500GB harde schijf is de laptop voorbereid op de toekomst.

Een dvd-drive is niet aanwezig waardoor het niet mogelijk is cd’s en dvd’s af te spelen en te branden. Er zit geen SSD harde schijf in de Dell Vostro 3360. Met een SSD zou de laptop nog sneller aanvoelen.

De harde schijf kan in de toekomst wel eenvoudig vervangen worden met een SSD harde schijf!

 

Gemiddeld cijfer: 7.7

 

Deze of een vergelijkbare laptop kopen in de laptopshop?

Passie!

Ruim 15 jaar geleden begon mijn passie voor IT, met name voor hardware en zakelijke laptops.

Ik adviseer alleen IT-apparatuur dat écht fijn werkt en ook jarenlang blijft werken.